Welkom op onze pagina over besparen met het vervangen van glas en kozijnen! Wist u dat het vervangen van uw oude enkellaagse beglazing en verouderde kozijnen kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening? Het vervangen van deze elementen kan helpen om uw woning beter te isoleren, waardoor u minder energie verbruikt voor verwarming en koeling. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om te begrijpen hoe u kunt besparen door uw glas en kozijnen te vervangen en wat de voordelen zijn voor u en het milieu.

INHOUDSOPGAVE

 • Vraag vrijblijvend een offerte aan!
 • Wat zijn glas en kozijnen?
 • Wat kunt u besparen met glas en kozijnen?
 • Wat kosten glas en kozijnen?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN!

Vrijblijvende offerte

✓ Laatste aanvraag – 20 minuten gelden
✓ Vandaag al 16 offerte aanvragen
✓ Al 3.478 mensen gingen je voor

De gegevens in je offerteaanvraag zijn SSL beveiligd.

Wat zijn glas en kozijnen?

Als het gaat om het besparen van energie door middel van het vervangen van glas en kozijnen, zijn er een aantal opties beschikbaar die kunnen helpen om uw huis beter te isoleren. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Dubbel of driedubbel glas: Het vervangen van uw enkel glas met dubbel of driedubbel glas kan helpen om de warmte beter vast te houden in uw huis, waardoor u minder hoeft te verwarmen en dus minder energie verbruikt.

 2. HR++ glas: HR++ glas is een vorm van dubbel glas met een extra coating die de warmte beter vasthoudt en zonnewarmte beter weerkaatst, waardoor uw huis in de zomer koeler blijft en in de winter warmer.

 3. Kunststof kozijnen: Kunststof kozijnen hebben een uitstekende isolerende werking en voorkomen warmtelekken, waardoor ze een goede keuze zijn als u energie wilt besparen.

 4. Houten kozijnen met isolatie: Houten kozijnen kunnen ook goede isolatie bieden, vooral als ze zijn voorzien van extra isolatie zoals bijvoorbeeld HR++ isolatieglas.

Het vervangen van uw oude glas en kozijnen door beter isolerende opties kan aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekening en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien kan het uw huis meer comfortabel maken, doordat het minder tochtig en kouder is in de winter, en minder warm in de zomer.

Wat kunt u besparen met glas en kozijnen?

Het vervangen van uw oude enkelglas ramen en kozijnen door moderne, energiezuinige alternatieven kan aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekening. Hier zijn een aantal manieren waarop u kunt besparen:

 1. Minder warmteverlies: Oude enkelglas ramen en slecht isolerende kozijnen laten veel warmte verloren gaan. Door te kiezen voor dubbel glas, driedubbel glas of HR++ glas met een extra isolerende coating en beter isolerende kozijnen, kunt u voorkomen dat warmte uw huis verlaat en zorgt u voor minder warmteverlies.

 2. Minder koude luchtstromen: Oude enkelglas ramen en kozijnen kunnen tocht veroorzaken en koude luchtstromen in uw huis laten circuleren. Door beter isolerende ramen en kozijnen te installeren, kunt u deze problemen verminderen en de luchtstromen tot een minimum beperken.

 3. Minder energieverbruik: Wanneer u minder warmte verliest en minder last heeft van koude luchtstromen, hoeft u minder te verwarmen en te koelen om uw huis comfortabel te houden. Dit kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van uw energieverbruik en dus uw energierekening.

Over het algemeen kunnen moderne, energiezuinige ramen en kozijnen leiden tot een vermindering van uw energiekosten met wel 20% tot 30%. Bovendien kunnen deze oplossingen ook zorgen voor een comfortabeler en gezonder binnenklimaat en dragen ze bij aan het verminderen van uw CO2-uitstoot, waardoor u bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Wat kosten glas en kozijnen?

De kosten voor het vervangen van uw oude enkelglas ramen en kozijnen kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type glas en kozijnen dat u kiest, de grootte en het aantal ramen en kozijnen dat moet worden vervangen, en de complexiteit van de installatie.

Gemiddeld kunt u rekenen op een investering van tussen de 4.000 en 10.000 euro voor het vervangen van glas en kozijnen van een gemiddeld huis. Dit lijkt misschien een flinke investering, maar het kan zichzelf op de lange termijn terugverdienen in de vorm van lagere energiekosten en een verhoogde waarde van uw huis.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel de initiële investering hoog kan zijn, moderne, energiezuinige ramen en kozijnen op de lange termijn veel voordeliger kunnen zijn. Oude enkelglas ramen en slecht isolerende kozijnen kunnen namelijk leiden tot aanzienlijk hogere energierekeningen, omdat uw verwarming en koeling meer moeite moeten doen om uw huis op de gewenste temperatuur te houden.

Als u overweegt om uw glas en kozijnen te vervangen om te besparen op uw energierekening, is het aan te raden om contact op te nemen met een professionele installateur. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de beste opties voor uw huis en uw budget en kunnen u voorzien van een gedetailleerde offerte voor de kosten van het vervangen van uw glas en kozijnen.